Πότε πρέπει να σκεφτείς ένα συνταξιοδοτικό σχέδιο;

 

Αν είσαι εργαζόμενος και έχεις εισόδημα, είτε σταθερό όπως ο μισθός, είτε μεταβαλλόμενο (π.χ. βάσει του επαγγέλματος σου) είναι ωφέλιμο να έχεις κατά νου την αποταμίευση ενός μέρους από το ποσό αυτό. Δεν χρειάζεται να είναι μεγάλο ποσό – όσο μπορείς και όσο τα έξοδά σου επιτρέπουν – αλλά καλό είναι να βάζεις κάτι στην άκρη. Μπορείς με άνεση να ζεις το τώρα, να απολαμβάνεις κάθε στιγμή και κάθε λεπτό από όσα η ζωή σου προσφέρει. Πρέπει, ωστόσο, να ζεις και για το αύριο, προνοώντας όσο μπορείς και όσο πρέπει, ώστε να μην βρεθείς σε οικονομικά αδιέξοδα όταν θα το έχεις ανάγκη.

Άρα, η απάντηση στο ερώτημα «πότε για συνταξιοδοτικό;» είναι: τώρα!

Ένα συνταξιοδοτικό σχέδιο είναι ένα απλό πρόγραμμα που σχεδιάζεις κατά τη διάρκεια της εργασιακής σου ζωής για να εξασφαλίσεις ένα εισόδημα κατά τη συνταξιοδότησή σου, όταν δεν θα εργάζεσαι πλέον.

Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους θα πρέπει να έχεις ένα συνταξιοδοτικό σχέδιο:

1. Ανακούφιση από την οικονομική πίεση: Όταν συνταξιοδοτηθείς και δεν θα έχεις πλέον σταθερό εισόδημα από τον μισθό σου, ένα συνταξιοδοτικό σχέδιο μπορεί να διασφαλίσει ότι θα έχεις αρκετά χρήματα για να ζήσεις άνετα κατά τη συνταξιοδότησή σου και να μην αντιμετωπίσεις οικονομική πίεση.

2. Επιπλέον εξοικονομήσεις: Τα συνταξιοδοτικά σχέδια προσφέρουν φορολογικά πλεονεκτήματα. Αυτό σημαίνει ότι ενώ αποταμιεύεις κάποιο ποσό σε ένα συνταξιοδοτικό σχέδιο μπορείς να εξοικονομήσεις, παράλληλα, χρήματα από το φόρο εισοδήματός σου. Αυτό αποτελεί πρόσθετο κίνητρο για να σκεφτείς τη συνταξιοδοτική σου ασφάλεια.

3. Ευελιξία και ελευθερία: Η σύναψη ενός συνταξιοδοτικού σχεδίου δεν σε εγκλωβίζει σε μια δέσμευση η οποία μπορεί να σε πιέσει οικονομικά, στο μέλλον. Στη διάρκεια του σχεδίου έχεις την ευελιξία και την επιλογή να τροποποιήσεις το ασφάλιστρο/ασφαλισμένο ποσό, να πάρεις χρήματα από αυτό εάν παραστεί ανάγκη, να προσθέσεις ή αφαιρέσεις ωφελήματα.

4. Ασφαλιστική προστασία: Κάποια συνταξιοδοτικά σχέδια προσφέρουν ασφαλιστική προστασία σε περίπτωση απώλειας ζωής από ατύχημα. Σε περίπτωση απώλειας ζωής του ασφαλισμένου από ατύχημα, θα καταβληθεί στον ιδιοκτήτη ή στους δικαιούχους του εφάπαξ ποσό παρέχοντας οικονομική στήριξη σε μια δύσκολη στιγμή.

Συνολικά, το συνταξιοδοτικό σχέδιο είναι ένα εργαλείο για την εξασφάλιση οικονομικής ασφάλειας κατά τη συνταξιοδότησή σου, με πολλαπλά οφέλη και πλεονεκτήματα. Βάλε κάτι τώρα στην άκρη και τα χρήματα θα επιστρέψουν σε εσένα όταν πραγματικά θα τα έχεις ανάγκη.

 

Θέλω προσφορά

Translate »