Νέος οδηγός & τιμές ασφάλειας αυτοκινήτου/ μηχανής (Επασφάλιστρο)

Μόλις πήρες το δίπλωμα οδήγησής σου; Συγχαρητήρια! Σου ευχόμαστε ευχάριστα και ασφαλή ταξίδια, με την καλύτερη παρέα. Τώρα είναι ώρα να δεις τι θα κάνεις και με την ασφάλεια νέου οδηγού. Έννοιες όπως το επασφάλιστρο σίγουρα θα σε απασχολήσουν, για αυτοκίνητο ή για μηχανή. 

Για τους νέους οδηγούς, η ασφάλεια είναι πάντα πιο δύσκολη υπόθεση, σε σχέση με τους υπόλοιπους. Όμως δεν είναι προαιρετική, είναι απαραίτητη για όλους μας. Γι’ αυτό, εμείς έχουμε συγκεντρώσει όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για το επασφάλιστρο νέου οδηγού και είμαστε εδώ να τα μοιραστούμε μαζί σου.   

Τι είναι το επασφάλιστρο στην ασφάλεια νέου οδηγού;

Επασφάλιστρο νέου οδηγού ονομάζεται το έξτρα ποσό που καλείσαι να πληρώσεις για την ασφάλεια του οχήματός σου, όταν:  

  • Είσαι 18 – 23 ετών και οδηγείς αυτοκίνητο, μηχανή ή άλλο όχημα. Υπάρχουν και κάποιες ασφαλιστικές εταιρείες, οι οποίες κάνουν μια προσαύξηση στην τιμή της ασφάλειας μέχρι ο οδηγός να κλείσει το 25ο έτος της ηλικίας του. 
  • Είσαι σε μεγαλύτερη ηλικία, αλλά δεν έχει περάσει 1 έτος από την ημερομηνία έκδοσης του διπλώματός σου. 

Άλλη περίπτωση όπου ο οδηγός πληρώνει επασφάλιστρο, είναι όταν έχει ξεπεράσει την ηλικία των 65 – 70 ετών. Η ακριβής ηλικία μπορεί να διαφέρει από ασφαλιστική σε ασφαλιστική. 

Γενικά, το επασφάλιστρο σε επιβαρύνει όταν θεωρείται ότι υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες να εμπλακείς σε ατύχημα. Έτσι και στην ασφάλεια για νέο οδηγό, οι ασφαλιστικές κρίνουν ότι είναι πιο πιθανό να τρακάρει και αυξάνουν τα ασφάλιστρά του. 

Τι τιμή έχει η ασφάλεια αυτοκινήτου νέου οδηγού με το επασφάλιστρο;

Η τιμή για επασφάλιστρο νέου οδηγού μπορεί να διαφέρει από ασφαλιστική σε ασφαλιστική, ανάλογα με την τιμολογιακή πολιτική που ακολουθεί. Δεν υπάρχει συγκεκριμένη νομοθεσία που να καλύπτει το θέμα, οπότε δεν υπάρχει και συγκεκριμένο ποσό. 

Μπορείς να περιμένεις ένα ασφάλιστρο αυξημένο κατά περίπου 30%, έως και 50%.  

Στην πλατφόρμα μας μπορείς να συγκρίνεις προσφορές από διαφορετικές ασφαλιστικές και να πάρεις αυτή που θέλεις. Όλη η διαδικασία σύγκρισης είναι εντελώς δωρεάν και 100% online, από την άνεση του καναπέ σου.  

Πώς θα μειώσεις την τιμή ασφάλειας αυτοκινήτου νέου οδηγού;

Δεν έχουν όλες οι ασφαλιστικές εταιρείες ίδιες επιβαρύνσεις για το επασφάλιστρο νέου οδηγού. Αν θέλεις χαμηλότερο επασφάλιστρο, αρκεί να βρεις μια συμφέρουσα προσφορά. 

Περιττό να το αναφέρουμε, αλλά όσο περισσότερο προσέχεις και αποφεύγεις κάθε ατύχημα με το αυτοκίνητο (ή τη μηχανή), τόσο χαμηλότερα ασφάλιστρα θα πληρώνεις και στο μέλλον. Όσο πιο προσεκτικά οδηγείς, τόσο θα σε επιβραβεύει η ασφαλιστική σου! 

Τι προβλέπει η νομοθεσία για το επασφάλιστρο νέου οδηγού;

Θα λέγαμε ότι δεν τίθεται θέμα νομοθεσίας για το επασφάλιστρο νέου οδηγού. Το θέμα είναι η πολιτική των ασφαλιστικών εταιρειών. Από αυτή εξαρτώνται τα ποσά που πρέπει να πληρώσεις για επασφάλιστρα ή για πρόστιμο, σε περίπτωση ατυχήματος. 

Λοιπόν, ανάλογα με την πολιτική της κάθε ασφαλιστικής προβλέπεται ότι: 

  • Αν υπάρχει ήδη ένας βασικός οδηγός στην ασφάλεια ενός οχήματος, πρέπει να δηλώσει και τα στοιχεία του νέου οδηγού στην ασφαλιστική. 
  • Σε περίπτωση ατυχήματος που δεν έχει δηλωθεί το επασφάλιστρο, το πρόστιμο μπορεί να φτάσει ως και το 60% των ετήσιων ασφαλίστρων (ακόμα κι αν ο οδηγός δεν ευθύνεται!) 

Είναι καλύτερα να πληρώσεις μεγαλύτερα ασφάλιστρα για ένα μικρό διάστημα, παρά να πάρεις τέτοιο ρίσκο. 

Νέος οδηγός: Πόσα χρόνια θα έχεις το “Ν”;

Το περίφημο “Ν” υποχρεούσαι να το έχεις στο αυτοκίνητό σου, τοποθετημένο στο πίσω παρμπρίζ για ένα χρόνο από την απόκτηση της άδειας, διότι είναι το ειδικό σήμα αναγνώρισης νέου οδηγού.

Το βλέπουν όλοι οι χρήστες του δρόμου που σε ακολουθούν και έτσι γλιτώνεις και τα κορναρίσματα των υπόλοιπων οδηγών!

Γίνεται απόκρυψη του νέου οδηγού από την ασφάλεια αυτοκινήτου;

Αν είσαι νέος οδηγός και αποφασίσεις να οδηγήσεις αυτοκίνητο άλλου ιδιοκτήτη, ενώ δεν έχεις δηλωθεί στην ασφαλιστική εταιρεία ως δεύτερος οδηγός, τα πράγματα δεν είναι καλά!

Αν προκαλέσεις ατύχημα – καθόλου απίθανο λόγω της έλλειψης οδηγικής εμπειρίας – τότε υπάρχει πρόστιμο που υπολογίζεται με βάση τα ετήσια ασφάλιστρα αστικής ευθύνης.

Εάν μάλιστα ο άλλος ιδιοκτήτης που επέτρεψε να οδηγήσεις το όχημά του έχει μικτή ασφάλεια, τότε η ασφαλιστική εταιρεία θα αποφασίσει αν τελικά θα δώσει αποζημίωση.

Πώς δηλώνουμε στην ασφάλεια αυτοκινήτου νέο οδηγό; 

Η ασφάλεια νέου οδηγού τακτοποιείται πολύ εύκολα, ακόμα και σε ήδη υπάρχοντα ασφαλιστήρια οχημάτων. 

Αν υπάρχει ήδη ασφαλιστήριο για έναν βασικό οδηγό, τα βήματα είναι τα εξής: 

  1. Στέλνεις το δίπλωμα οδήγησης του νέου οδηγού στην ασφαλιστική σου.
  2. Η ασφαλιστική εκδίδει μια πρόσθετη ασφαλιστική πράξη (το επασφάλιστρο) που θα καλύψει τον οδηγό.
  3. Σε ενημερώνει για το επιπλέον κόστος που πρέπει να πληρώσεις. Όταν το τακτοποιήσεις, όλα είναι νόμιμα!

Είναι τόσο απλό. Φυσικά, οι περισσότεροι δεν σκεφτόμαστε τόσο τη διαδικασία, όσο τα χρήματα. Και έχεις δίκιο να το σκέφτεσαι, αλλά είναι πάντα καλύτερο να οδηγείς με έγκυρη ασφάλεια, για σένα και για τους γύρω σου. 

Ποιες καλύψεις χρειάζεται ένας νέος οδηγός στην ασφάλειά του; 

Εάν αγόρασες το πρώτο σου αυτοκίνητο και ειδικά αν είναι καινούριο, σου προτείνουμε να επιλέξεις μικτή ασφάλεια αυτοκινήτου. Η μικτή είναι η πλέον κατάλληλη ασφάλεια για καινούργια αυτοκίνητα, που η αξία τους είναι υψηλή και θέλεις να αποζημιώνεσαι ακόμα και για ζημιές που θα προκαλέσεις από δική σου αμέλεια. 

Έρευνες δείχνουν πως ένας νέος οδηγός τον πρώτο καιρό θα εμπλακεί σε ένα τουλάχιστον ατύχημα. Για αυτό αξίζει και με το παραπάνω μία ασφάλεια αυτοκινήτου που να σε καλύπτει!  

Αλλά ακόμα κι αν δεν βάλεις μικτή ασφάλεια, λόγω του υψηλού κόστους της, φρόντισε να προσθέσεις οδική βοήθεια στο συμβόλαιό σου! Η οδική θα σε σώσει όταν πάθεις μια ηλεκτρολογική ή μηχανική βλάβη, ακόμα κι αν σου μείνει από καύσιμα. 

Θέλεις ασφάλεια νέου οδηγού σε όσο καλύτερη τιμή γίνεται; Εδώ συγκρίνεις δωρεάν την ασφαλιστική αγορά σε 1’. Θα χαρούμε να σε εξυπηρετήσουμε! 


Warning: Undefined array key -1 in /home/customer/www/igs.gr/public_html/wp-content/themes/jotex/single.php on line 70
Translate »