Ηλεκτρονικό μπλόκο σε εκατομμύρια οδηγούς

 

Εύκολα και με διαδικασίες εξπρές θα πιάνονται σύντομα στις δαγκάνες των ελεγκτικών αρχών όσοι οδηγοί κυκλοφορούν παράνομα στους δρόμους.

Οι ελεγκτικές αρχές μπορούν να προχωρούν πλήρως σε ηλεκτρονικές διασταυρώσεις, πιάνοντας στις δαγκάνες τους όσους οδηγούν ενώ δεν έχουν πληρώσει τέλη κυκλοφορίας, δεν έχουν περάσει τα οχήματά τους από ΚΤΕΟ, κυκλοφορούν τα ΙΧ τους ενώ έχουν κατεθέσει ψηφιακά πινακίδες, δεν τα έχουν ασφαλισμένα κ.ο.κ.

Αυτό προβλέπεται στο άρθρο 26 του νομοσχεδίου του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης με τίτλο: «Λήψη μέτρων για την εφαρμογή του Κανονισμού (ΕΕ) 2022/2065 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 19ης Οκτωβρίου 2022 σχετικά με την ενιαία αγορά ψηφιακών υπηρεσιών και την τροποποίηση της οδηγίας 2000/31/ΕΚ («Πράξη για τις ψηφιακές υπηρεσίες»)»

Όπως έχει ανακοινωθεί με κάθε επισημότητα, πρόσβαση σε αυτά τα στοιχεία θα έχουν και οι ελεγκτικές αρχές μέσω της εφαρμογής Audit-Car που θα λειτουργήσει σε μεταγενέστερο χρόνο.

Μέχρι, ωστόσο, να λειτουργήσει το Audit-Car οι ελεγκτικές αρχές θα μπορούν να επαληθεύουν τη γνησιότητα και την εγκυρότητα των στοιχείων του οδηγού και μέσω του myAuto, χρησιμοποιώντας την υπηρεσία επαλήθευσης που παρέχεται από την ΕΨΠ (Ενιαία Ψηφιακή Πύλη) της Δημόσιας Διοίκησης με τη χρήση του μοναδικού αναγνωριστικού αριθμού επαλήθευσης.

Αρκετοί ιδιοκτήκτες είναι εκτεθιμένοι παρότι έχουν ασφαλιστήριο στα χέρια τους καθώς “κυκλοφορούν” αρκετά ασφαλιστήρια πλαστά συμβόλαια εν αγνοία των ασφαλισμένων τα οποία φυσικά έχουν εξοφλήσει κανονικά

Για αυτό προτείνεται οι ασφαλιση μέσω επαγγελματιών ασφαλιστικών διαμεσολαβητών.

Έλενξε εδώ αν το όχημα σου ειναι ασφαλισμένο.

Ελενξε εδώ αν ο ασφαλιστής σου είναι εγγραμένος στο επίσημο μητρώο ασφαλιστών.

Αν θες να ελένξεις την δική μας εγγραφή βρίσκεται εδώ .

Έλενξε εδώ τις καλύτερες τιμές ασφάλισης για το όχημα σου.

Translate »